Knippinck, Albert (1486/87-1577)

Albert Knippinck, heer van Mathena, zoon van Albert Knippinck en Adelheid van Lünen, geboren 1486-1487, overleden 10 januari 1577

Gehuwd met

Margareta van Calenberg van Westheim, dochter van (?) Herman van Calenberg en Anna van Papenheim, overleden 1566

Gehuwd met

Clara Sumer, dienstmaagd

 

Bronnen: 1) Westphälischen Geschichte mit vielen kupfern, dritter teil, Johann Diederich von Steinen, 1757, 2) archive.nrw.de

Op 28 augustus 1523 verkopen Jasper van Graffen en zijn echtgenote Margrete van Wijten aan Albert Knipping, hun zwager en broeder, hun aandeel en aanspraak op Wijten.

Op 29 maart 1559 beleend Hermann, abt van het bisdom Werden, Albert Knippinck met het goed Scharrehuls en Kaldensijpen, die voorheen aan Adolf van Steinhuis beleend waren. Op dito maakt Albert Knippinck bekend dat abt Hermann hem als knecht beleend heeft met de goederen van Scharrenhul en hen Kaldensiepen, gelegen in het hof en de parochie van Essen, gelijk voorheen Adolf von Steinhuis. Hij brengt hulde. Aanwezig zijnJohann von der Hoeve, Heinrich Knipping zum Grimberg, Konrad Hettermann, keurmeester in Mülheim, en Johann tho Borcken genaamd Vuilhaver.

Op 23 december 1570 kondigt Everhard von Scheuren, de heer zu Horst, aan dat abt Hermann hem met de twee landgoederen van Scharrenhul en zur Kaldensiepen in het kerspel en het hof van Essen heeft beleend, die Albert Knipping hem had overgedragen. Hij brengt hulde. Aanwezig zijnWilhelm Schlechtendahl, Rentmeister van het klooster van Werden, en Cornelius Dücker, burger van Werden.

Op 20 september 1572 verkoopt de abdis Margaretha von (Merfeld), de serveerster Anna Brake en het klooster Benninghausen, een lijfrente aan Clara Sumers namens haar kinderen van Albert Knippinck van het hof van Westholte in het hof van Schoneberg.

 

Uit het 1e huwelijk:

Albert Knipping, heer van Mathena (1575-1577), overleden zomer 1577. Gehuwd met Antonia van Schwarze

Franz Knipping, prior

Casper Knipping, overleden 1595

Veronica Knipping

Anna Knipping, abdis van het klooster Welver (ca.1608-1615)

Catharina Knipping