Hanenberg, Melgert Gerritsz van (ca. 1645-)

Melgert Gerritsz van Hanenberg, zoon van Gerrit Melchiorsz van Alen en Maria Martens van Hanenborch, geboren ca. 1645

Gehuwd met

Grietje Jans van Rijn, dochter van Jan van Rijn

 

Bron: hetutrechtsarchief.nl

Op 28 maart 1674 huurt Melchert Gerritsen een hofstede met bouw- en de weijlant onder Seijst, genaamd den kleijnen Braeckel. De huur wordt verlengd op 4 februari 1682. Op 13 oktober 1694 verlengt Melgert Gerritsen, wonende te Zeijst bij Bunnick op Den Braeckel, wederom de huur van Den Braeckel met een schuldbekentenis van f 3569 wegens pachtschuld.

Op 23 augustus 1691 koopt Henrick Scholten van Oostervelt, weduwenaar van Huberta Jans van Rijn, de overige erven van Huberta Jans van Rijn uit. Als overige erven zijn genoemd Willem Janss van Rijnsoever, broer, Melchert Gerritss van Hanenberg gehuwd met Grietje Janss van Rijn, zuster, Cornelia Janss van Rijn, zuster, en Maria Jans van Rijn, zuster.

Op 26 januari 1695 huurt Melchert Gerritsz van Hanenbergh, wonende te Bunnick, vier mergen lants te Otterspoorbroek onder Breuckelen, van het Sint Hiobsgasthuijs.

 

Uit dit huwelijk:

Gerrit Melchertsz Haanenberg

Grietje Melchiors van Hanenberg, overleden < oktober 1707. Gehuwd met Antonij Janse van Hilversum

Merritje Melchers van Hanenbergh. Gehuwd met Cornelis Sweserein. Ondertrouwd op 13 juni 1705 en gehuwd op 28 juni 1705 te Hagestein met Theunis Petersen Peeck, geboren te Hagestein